Schůzka  rodičů v MŠ dne 10.9.2024

  • Přivítání se s rodiči dětí a vysvětlení základního principu provozu MŠ.
  • Rodiče byli řádně seznámeni se školním řádem. Dokumentace je vždy připravena k nahlédnutí v MŠ a na internetových stránkách školy (seznámení rodičů stvrzeno podpisem).
  • Provoz MŠ v roce 2024/25:

          Jarní prázdniny 3.3.- 9.3. 2025 (MŠ bude otevřena v případě, pokud během hl. prázdnin bude            probíhat rekonstrukce školy. V opačném případě bude školka po tyto dny uzavřena).                          Vánoční prázdniny 23.12.- 5.1.25 (nástup do MŠ 6.1.25)

  • Připomenutí sledování akcí vyvěšených na nástěnce v šatně MŠ, na internetových stránkách zsms-struzinec.cz a formou mobilního rozhlasu (i nadále budou rodiče o nadcházejících akcích školy informováni formou SMS, a to vždy jeden den dopředu).
  • Stravování: Odhlášení obědů na následující den je možné učinit buď osobně v MŠ, telefonicky nebo přes internetové stránky školy – v sekci jídelna. Všichni rodiče dostali od p. kuchařky přihlašovací údaje. Pokud dítě nečekaně onemocní a rodič ho nestihne včas odhlásit (den předem), mají rodiče právo vyzvednout si v jídelně oběd do jídlonosičů. V případě, že dítě trpí nějakými konkrétními alergiemi na potraviny, je třeba doložit konkrétní alergeny od lékaře a osobně se domluvit s uč. MŠ a p. kuchařkou.
  • Upozornění rodičů na řešení stížnosti, či dotazů. Rodiče se mohou kdykoliv obrátit s dotazem na učitelky MŠ, paní ředitelku, či paní kuchařku.
  • Seznámení se s povinnou předškolní docházkou – platí pro děti, které dosáhly ke dni 31.8.2025 pěti let. Pro tyto děti je docházka povinná v rozsahu 4 hodin denně. V případě nepřítomnosti je nezbytné dítě prokazatelně omluvit písemnou formou do sešitu v šatně MŠ, telefonicky nebo pomocí emailu. Děti s povinnou předškolní docházkou se mohou přijímat do MŠ i bez řádného očkování (výjimka ze zákona), všechny mladší děti však musí být vždy řádně očkovány dle zákona.
  • Během hl. prázdnin proběhla rekonstrukce školy. Rodiče byli seznámeni s jejím průběhem. Na facebookových stránkách školy, byla k vidění průběžná fotografická dokumentace postupných prací. Poděkování rodičům, za jejich trpělivost a pochopení.

          Rodiče byli dále seznámeni s možností další plánované rekonstrukce týkající se celé budovy              školy, s rekonstrukcí elektrických rozvodů. Zřizovatel-obec Stružinec bude rodiče včas                      informovat, zda k rekonstrukci dojde již v tomto školním roce nebo později. Rek. proběhne v            průběhu hl. prázdnin. MŠ by byla otevřena po dobu 14 dnů na začátku července a zbytek                    prázdnin uzavřena.

  • Další schůzka rodičů proběhne v termínu LEDEN-ÚNOR.

Akce MŠ:

  • Podzimní slavnost na školní zahradě – společné akce ZŠ a MŠ byla přesunuta z důvodu nepříznivého počasí na – 17.9. 2024 Podzimní slavnost proběhne od 16 hod. na školní zahradě, kde si děti společně s rodiči zasoutěží, užijí si příjemné odpoledne a ochutnají různé dobroty z dětského bufetu. V závěru odpoledne proběhne opékání vuřtů a zpěv s kytarou. Rodiče byli upozorněni, že odpovídají za bezpečnost dětí po dobu akce, jelikož učitelky se budou věnovat jednotlivým soutěžním stanovištím       
  • V případě příznivého počasí nás každou středu po dobu měsíce ZÁŘÍ–ŘÍJEN čekají turistické výlety. Budou připraveny krátké pochody. S sebou: malou svačinu, pití, pláštěnku a vhodnou sportovní obuv.
  • Po ukončení turistických výletů se děti zapojí do projektu „Se sokolem do světa“. Projekt cvičení bude probíhat v dopoledních hodinách ve středu jednou za čtrnáct dní ve středu (v prostorách sokolovny, herny, v případě pěkného počasí na zahradě, na fotbalovém hřišti atd.) Děti budou potřebovat vždy sportovní oblečení, vhodnou sportovní obuv a pití.
  • Plavecký kurz v NOVÉ PACE začal v letošním roce již v pátek září a končí 8.listopadu – v rozsahu 10. výukových hodin. Brzký termín začátku kurzu plavání je způsoben, plánováním budoucí rekonstrukce bazénu. Cena za dopravu zatím není určena, bude upřesněna až v průběhu kurzu. Obec přispěje na každé dítě 100,-Kč za odplavanou hodinu. Tudíž část dopravy zaplatí obec a o zbytek se podělí rodiče. Cena jedné cesty autobusem činní 4000,-Kč + DPH. 
  • Logopedická prevence v MŠ probíhá pod vedením paní učitelky Hana Deváté a pod kontrolou supervize z Liberce, ze které k nám do MŠ 7.října přijede určený LOGOPED na vyšetření konkrétních dětí. Následně rodičům doporučí případnou log. péči nebo konkrétní vyšetření. Paní uč. Devátá vybere děti na vyšetření a v případě, že rodiče vyjádří souhlas, dojde k vyšetření. Logopedická péče je vhodná od čtyř let dítěte. V případě, že děti navštěvují logopedii, je vhodné přinést do MŠ pracovní listy z poradny a p. uč. s nimi bude pracovat.
  •  V letošním školním roce nás čeká na jaře v MŠ vyšetření zraku – SCREENING.
  • Čekají nás společné akce ZŠ a MŠ v rámci školní výuky – DEN BEZ AUT/ DEN STROMŮ/ ŠKOLNÍ KAPELA atd. Sdružování kolektivu dětí ZŠ a MŠ. Konkrétní akce budou přizpůsobeny všem věkovým kategoriím.
  • LEDEN – proběhne bruslení předškolních dětí a žáků ZŠ. Ml. děti se mohou zúčastnit pod dohledem jednoho z rodičů. Během bruslení na zimním stadionu v Lomnici n. P. bude přítomen na ledě trenér a uč. MŠ. Celý zimní stadion bude rezervován jen pro děti ze Stružince.
  • Během Vánoc se společně s dětmi ze ZŠ zúčastníme ROZSVÍCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU (1.12.24) a VEŘEJNÉHO VYSTOUPENÍ PRO VEŘEJNOST A STARŠÍ SPOLUOBČANY(8.12.24). Akce je pro děti dobrovolná, děti si společně zazpívají vánoční písničky, říkanky, tanečky a vyrobí tematické výrobky do vánočního obchůdku.